Dijital çağın getirdiği bağlantılılık, beraberinde büyük siber güvenlik risklerini de doğuruyor. Özellikle devlet destekli siber saldırılar, ulusal güvenlik için önemli bir tehdit oluşturuyor. Son dönemde yaşanan en büyük tehditlerden biri ise ABD ve Çin arasında gerçekleşti. FBI (Federal Bureau of Investigation) ve CISA (Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı), Çinli hackerların ABD’nin kritik iletişim sistemlerine erişmiş olabileceğinden şüphe ediyor.

Çinli Hackerlar FBI Sistemlerine Sızmış Olabilir ABD'deki büyük bir siber casusluk operasyonunda, Çinli hackerlar, telekomünikasyon ağlarına sızdı. FBI ve CISA, bu hacker grubunun "Salt Typhoon" adı altında faaliyet gösterdiğini belirtiyor. Çinli hackerlar, FBI telefonlarını dinlemek de dahil olmak üzere hassas iletişim sistemlerine erişim sağladı. Yapılan açıklamalara göre, Çinli hackerlar, birden fazla telekomünikasyon şirketinin ağlarını ele geçirerek, müşteri görüşme kayıtlarını çaldılar, hükümet ve siyasi faaliyetlerde bulunan kişilerin özel iletişimlerine eriştiler ve ABD kolluk kuvvetlerinin talep ettiği bilgileri edinme fırsatı buldular.

44 ilde uygun fiyatlı arsa satışı başladı: Listede Isparta'da var! 44 ilde uygun fiyatlı arsa satışı başladı: Listede Isparta'da var!

İhlalin Uzun Süre Fark Edilmeden Devam Etmiş Olabileceği İddiası FBI ve CISA, söz konusu ihlalin uzun süre fark edilmeden devam etmiş olabileceğini belirtti. Saldırının, Çinli hackerların ABD hükümetini hedef alarak belgeler, e-postalar ve şifreler gibi hassas verileri çalmaya yönelik ilk eylemi olmadığının altı çizildi.

Soruşturma Devam Ediyor FBI ve CISA, ihlalin ciddiyetini vurgulayarak soruşturmanın sürdüğünü ve saldırının boyutlarının araştırma ilerledikçe daha netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, bu tür saldırılara karşı güçlü bir siber savunma oluşturmak adına ticari iletişim sektörünün güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, ihlalden şüphelenen herhangi bir kuruluşu, koruyucu önlemler almak ve daha fazla bilgi almak için kendileriyle iletişime geçmeye çağırdı. Bu olay, hassas iletişim ve verilerin korunması için koordineli bir yaklaşımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: KFK Ajans