Yurttan Haberler

2025 yılı hac ön kayıtları için süreç başladı

Abone Ol

2025 yılı hac ibadetini yerine getirmek isteyen adaylar için ön kayıt başvuruları ve kayıt yenileme işlemleri başladı. Kutsal topraklara gitmek isteyenler, başvurularını ve kayıt yenilemelerini bugünden itibaren gerçekleştirebilecekler. Başvuru işlemleri için 750 lira ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalara yatırılacak.

Engelli, hasta veya yaşlı hacı adayları, başvurularında bir refakatçiyi kaydettirebilecek. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen aileler, çocuklarının ön kayıtlarını yapabilir; bu yaş grubundaki çocuklar ebeveynlerinin kura şansını etkilemeyecek.

Başvurular, 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde yapılabilir. Akrabalık bağı olanlar da 7 kişilik sınırı aşsalar bile tek bir kura numarası için başvuruda bulunabilirler.

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 16 Eylül'e kadar sürecek ve tüm işlemler e-Devlet üzerinden yapılacak. Kutsal topraklara gitme süreci için gereken detaylar ve başvuru şartları hakkında daha fazla bilgiye resmi kaynaklardan ulaşabilirsiniz.