Asya borsalarında, Çin hariç alıcılı bir seyir izleniyor. Asya’daki risk iştahı, ABD ile Çin arasında olası bir ticaret savaşı ve Çin’deki ekonomik aktiviteye yönelik endişelerle sınırlı kalıyor. Bu durum, bölgedeki piyasalarda yükselişlerin sınırlı olmasına yol açıyor.

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Hong Kong'da düzenlenen Küresel Finans Liderleri Yatırım Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Hong Kong'un uluslararası finans merkezi statüsünü güçlendirmek için büyük reform adımları atması gerektiğini vurguladı. Bu açıklamalar, Çin’in ekonomik büyümeye yönelik atacağı adımlara dair beklentileri şekillendiriyor.

Bülent İnal Kimdir? Bülent İnal Alevi mi? Bülent İnal Kimdir? Bülent İnal Alevi mi?

Kurumsal tarafta ise Alibaba, 5 milyar dolar toplama hedefiyle dolar ve yuan tahvilleri satmak üzere bankalarla anlaşma sağladı. Bu gelişme, Çin'in büyük teknoloji şirketlerinin finansal stratejilerine ışık tutuyor.

ABD seçimlerinin ardından, dolar/yen paritesi yeniden 155 seviyesini test etti ancak yeni işlem gününde yüzde 0,1 düşüşle 154,46 seviyelerinde seyrediyor. Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato, hükümetin döviz piyasalarındaki aşırı hareketlilik karşısında uygun önlemleri alma planının değişmediğini belirtti.

Bölgedeki piyasa endekslerine bakıldığında, Japonya’nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,3 artışla 38.353 puanda işlem görürken, Çin’in Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 artarak 3.311 puandan işlem görmekte. Güney Kore’nin Kospi endeksi yüzde 0,2 yükselişle 2.475 puanda bulunuyor. Hong Kong’un Hang Seng endeksi ise yüzde 0,4 azalışla 19.602 puanda seyrederken, Hindistan’ın Sensex endeksi yüzde 1,4 primle 78.412 puanda yer alıyor.

Kaynak: KFK Ajans