Galatasaray, İtalya’da transferin son gününde yaptığı iki kiralama anlaşmasıyla önemli bir gelir elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, Danimarkalı savunma oyuncusu Victor Nelsson’u Roma’ya, İtalyan hücumcu Nicolo Zaniolo’yu ise Fiorentina’ya kiralayarak toplamda 4 milyon 200 bin euroyu kasasına koydu.
Nelsson Roma’ya Kiralandı
Sezon başından bu yana ilk 11’de düzenli forma şansı bulamayan Victor Nelsson, Serie A ekibi Roma’ya sezon sonuna kadar kiralandı. Galatasaray, bu transferden 1 milyon euro gelir elde ederken, 26 yaşındaki futbolcunun sözleşmesine 12 milyon euro’luk satın alma opsiyonu eklendi.
Danimarkalı stoperin Galatasaray ile mevcut sözleşmesi 2026 yılında sona erecek. Ancak Roma, sezon sonunda bu opsiyonu kullanarak oyuncuyu kalıcı olarak kadrosuna katabilecek.
Zaniolo Fiorentina’ya Gitti
Sezon başında Atalanta’ya kiralanan Nicolo Zaniolo ise bir kez daha takım değiştirdi. Fiorentina, İtalyan hücumcuyu sezon sonuna kadar kiralarken, Galatasaray’a 3 milyon 200 bin euro ödeme yapacak. Ayrıca, sözleşmeye şartlara bağlı 15,5 milyon euro’luk zorunlu satın alma opsiyonu da eklendi.
Galatasaray, Zaniolo’yu iki sezon önce Roma’dan 15 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı. Ancak oyuncunun istikrarsız performansı ve sakatlık sorunları nedeniyle sarı-kırmızılılarda uzun süreli bir kariyer yapamadı. Fiorentina, eğer satın alma opsiyonunu kullanırsa, Galatasaray bu transferden önemli bir bonservis geliri elde edecek.
Galatasaray, transfer döneminin son gününde yaptığı bu hamlelerle kadrosundaki yabancı oyuncu dengesini sağlarken, ekonomik olarak da kasasını güçlendirdi. Sarı-kırmızılı ekip, transfer kapanmadan önce kadrosunu güçlendirmek için son hamlelerini de yapabilir.