Taraftarlara Çağrı: "Birlik Olalım, Isparta'yı Zirveye Taşıyalım!" Taraftarlara Çağrı: "Birlik Olalım, Isparta'yı Zirveye Taşıyalım!"
SDÜ Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Vedat Ali Yürekli, inme hastalığının genelde bir anda geliştiğini belirterek “İnme, beyin damarlarının ani tıkanması veya kanaması sonrasında oluşur ve ikiye ayrılır. Beyin damarlarının tıkanmasına bağlı olarak oluşan inmeye ‘Tıkayıcı İnme’, beyin damarlarının yırtılması ve kanamasına bağlı olarak oluşana ise ‘Kanayıcı İnme’ diyoruz. İnmenin ilk belirtileri kol veya bacakta güçsüzlük, konuşma bozukluğu ve ağızda kaymadır. Bunlardan biri veya birkaçına rastladığınızda hasta muhtemelen inme geçiriyordur. Bilinç bozukluğu, baş dönemsi, bulantı, kusma, görme bozukluğu da diğer belirtiler arasındadır.” dedi.
55 yaşından sonra inme riskinin arttığını belirten Prof. Dr. Yürekli, inme hastalığının beyaz ırka göre siyah ırkta, kadınlara göre de erkeklerde daha fazla görüldüğünü söyledi. Şeker, tansiyon, kalp hastalıkları, zararlı alışkanlıklar, yüksek kolesterol ve genetik faktörleri bulunan kişilerin inme hastalığına yakalanma riskinin daha fazla olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vedat Ali Yürekli, sporun bu hastalığın risk faktörlerine olumlu katkıda bulunduğunu söyledi.
Halen Türkiye’de az sayıda merkezde yapılan ve uygun hastalara, toplardamardan uygulanan pıhtı eritici (trombolitik) tedavi ve anjiografi ile damar içindeki pıhtının mekanik olarak çıkarılması işleminin başarıyla uygulandığı SDÜ İnme Merkezi, alanlarında uzman hekimleri, son teknoloji tıbbi cihazlar ve en güncel yöntemlerle hizmet vermeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi