Galatasaray’ın efsane kaptanı Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımla son sezonunu geçirirken şampiyonluk için ekstra bir motivasyonla hareket ediyor. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Uruguaylı file bekçisi, 14 yıllık Galatasaray kariyerine kupa ile veda etmeyi hedefliyor.
38 yaşındaki deneyimli eldiven, 3 günlük Antalya-Alanya kampında takım arkadaşlarına moral verirken, yönetimin de yükünü aldı. Alanyaspor maçının devre arasında yöneticilere seslenen Muslera, “Biz prim değil, şampiyonluğu düşünüyoruz. Bu süreçte yanımızda olmanız daha değerli” diyerek takım içindeki birlik ruhunu pekiştirdi.
Motivasyon Galibiyeti Getirdi
Muslera’nın bu sözleri, hem takım arkadaşlarını hem de kulüp yönetimini motive etti. Alanyaspor maçının devre arasına 1-0 geride giren sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda gösterdiği üstün performansla sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı ve iki haftanın ardından tekrar 3 puanla tanıştı.
Galatasaray'a Veda Zamanı
Sezon sonunda Galatasaray’a veda edecek olan Muslera, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ülkesine dönecek. Uruguay 3. Lig ekibi Sportivo Bella Italia’yı satın alan deneyimli file bekçisi, bundan sonra hem kulübüne hem de ailesine daha fazla zaman ayırmayı planlıyor.
Muslera, Galatasaray formasını giydiği süre boyunca kazandığı kupalar ve sergilediği liderlik ile kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Sarı-kırmızılı taraftarlar ise efsane kaleciyi şampiyonlukla uğurlamak için kenetlenmiş durumda.